merlin otel dış görünüş

Merlin Hotel – Otel İncelemesi – İstanbul

Bakırköy’de konaklamayı tercih ettiğim bir İstanbul gününde Merlin Otel hem konumu hem de görünüşüyle ilgimi çekti. Çift kişilik yataklı bir oda rezerve ettim ve otele doğru yola koyuldum. 

Otelin konumu çok iyi. Bakırköy Meydan’a yürüyerek 5-10 dakika aynı zamanda bu kapasite ve büyüklükte bir otelin bu kadar merkezi olması hızlı işlerini halletmek isteyenler için güzel bir fırsat. Ben araç park yerini kullanmadım ancak anladığım kadarıyla otelin yanında araç ile gelenler için bir park alanı var.  Bu tür merkezi yerler için park yeri imkanı önem arz ediyor bana göre. 

Merlin Hotel İstanbul İstanbul Rezervasyon | Otelz.com
Merlin Hotel Girişi

Otele girdiğimde check-in için ön masaya gittim. İlk karşılama gayet güzeldi, bana üst katta bir oda olduğunu söylediler ve yanımda gelen çalışan ile üst kata doğru ilerlemeye başladık. İlk girdiğimiz oda iki adet tek kişilik yatak içeriyordu ancak benim yaptığı rezervasyon çift kişilik yatak içindi. Bunu çalışana söylediğimde ilgileneceğini söyleyerek resepsiyona oda telefonundan ulaşıp farklı bir oda talep etti. Ben otel koridorunda beklerken oda anahtarı almak için aşağıya doğru indi. Bu benim için çok sorun teşkil etmiyor çünkü bu tür minimal sorunlarla karşılaşılabilir. İkinci odaya doğru yola koyulduk ve kapıyı açtık… Oda ne, bu odada iki tane tek kişilik yatağa sahipti 🙂 çalışan özür dileyerek bir hata olduğunu ve cebinden diğer anahtarı çıkararak başka odaya gideceğimizi söylediğinde valizimi alıp oteli baştan sona gezimize devam ettik. Son odanın kapısına geldiğimiz sırada kapıyı açtık ve tamı tamına 3 kere aynı hatayı tekrarladıkları iki adet tek kişilik yataklı 3. odaya gelmiş olduk. Bu aslında benim çok takacağım bir durum değil hatta güldüm ve eğlendim bu durum karşısında, ancak bunu sorun edecek çok insan tanıyorum. Resepsiyonun hangi odada ne tür yataklar olduğunu bilememesine mi yanımdaki çalışanın odalara daha önce hiç girmemiş olmasına mı şaşırayım bilemiyorum ancak 3 kere beni yanlış odaya götürdüler. Bu odadan sonra resepsiyona indiğimizde doğru türde ki odayı bulabildik.

Merlin Hotel İstanbul İstanbul Rezervasyon | Otelz.com
ileride görünen camekan kapıdan merlin hotel resepsiyon katı odalarına giriş yapılıyor

Oda otele sonradan eklenmiş gibi gözüken otelin resepsiyon katının sağ tarafında kalan bir yere konumlanmıştı bu sebepten mobilyalarda, odalarda yeniydi. Ancak giriş katında olması pencereden çok iç açıcı manzaralar görmenize imkan sağlamıyor. 114 numaralı odanın anahtarını aldık ve girdim. Zemin katında bulunduğundan bu odada herhangi bir balkon bulunmamakta ve güneş almamaktaydı. Odada herhangi bir telefon bulunmamaktaydı yani resepsiyona ulaşmanız mümkün değil. Bunun odanın bulunduğu kısmın yeni yapıldığından kaynaklandığını düşünmekteyim. Geri kalan oda malzemeleri temizdi ancak apar topar bana oda bulamadıklarını anlayınca hazırladıklarından bazı kenarlarda düzensizlik hissettim. Tuvalet kapağının altı pisti ve bu beni rahatsız etti. Acele ile temizlenmiş izlenimi aldım odadan, keşke bu şekilde izah edilse diğer odaları düşünebilirdim.

Kısa konakladığım ve ertesi gün çıktığım Merlin Otel bana karmaşık hisler yaşattı ve odamı bulmaya çalışırken başımı döndürdü. Oteldeki her çalışanın odaları bilmesi ve çözüm odaklı olmasının ne kadar önemli olduğunu bana yeniden öğretti.

Not: Kahvaltıyı otelde yapmadım ve spa servisini kullanmadım sadece kendi deneyimlerimden çıkarak incelemelerimi yazmaktayım.

Not 2: İnceleme Otelde kalışımdan 6-7 ay sonra yazıldığından söylediğim eksikler giderilmiş olabilir.

Konum
Fiyat/Performans
Konaklama Deneyimi
Ulaşım
Rezervasyon Süreci
6.5/10

0 comments on “Merlin Hotel – Otel İncelemesi – İstanbulYorum yap →

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir