Nedir bu?

Nedir bu?

Kişisel Blog, Rehber, Deneyimler, Öneriler ve dahası…

En başta bu web siteyi düzenlerken sadece yemek ile ilgili paylaşımlar yapmayı düşünüyordum ancak tasarlamayı sürdürdükçe aslında buranın herkese yararı olacak bir deneyim paylaşım Blog’u olması fikri daha aklıma yattı. 2015’ten beri yurt içi ve yurtdışında elimden geldiğince önerilen restoranlara gitmeye çalışıyorum, 2020 den beri ise birden fazla kaldığım şehirlerde farklı oteller deneyerek bu sektördeki bilgi birikimimi arttırmaya çalışıyorum. Bu bir öğrenme ve deneyimleme yolculuğu oluyor benim içinde, çünkü denemenin, öğrenmenin ve bunların hepsinden keyif almanın bir sonu olmadığı, öğrendikçe deneyimlediğin şeylerin daha zevkli geldiğini düşünüyorum.

Bu yıllarda gezdiğim birçok yer oldu. Birden fazla gittiğim yerlerin yanı sıra yıllar önce bir kere gittiğim ve sonrasında gitmeye imkanım olmayan yerler de karşıma çıktı. Aldığım karara göre tatlarını ve imkanlarını tam olarak hatırlamadığım yerleri buraya eklemeyeceğim. Bu durum hem bilgi kirliliğine, hem de güncel olarak rotasında olanlar için yanlış bilgilere mahal verebilir. Güncel olarak gittiğim yerleri olabildiğince her şey aklımda iken eklemeye çalışacağım. Bunun dışında buraya sadece beğendiğim restoranları eklemeyi düşündüm, ancak sonrasında herkesin önüne çıkabileceği için gittiğim her yemek yerini uzun veya kısa yazmaya karar verdim. Bu aynı zamanda benim içinde bir arşiv olacak. Sonuçta burası her şeyin sonunda kişisel bir web sitesi.

Restoran ve otelleri Blog yazılarında görebileceğiniz birkaç kritere göre değerlendireceğim. Sizde buna göre daha temiz şekilde yararlanabilirsiniz. Yorum kısmı herkes için açık sizin yorumlarınızda ve fikirlerinizde bana da diğer okuyanlara da eminim çok yararlı olacaktır. Bu sebepten dolayı yorum yapmaktan çekinmeyin.

Sonuç olarak umarım kendime güzel bir arşiv ve size de yararlı bir rehber çıkartabilirim bu serüvende.

İyi okumalar 🙂

Yemek Değerlendirme Ölçütleri

Yemek Tadı ve Aroma
60%
Yemek Kalitesi ve Hijyen
15%
Fiyat/Performans
10%
Servis
10%
Sunum
5%

Otel Değerlendirme Ölçütleri

Konum
20%
Fiyat/Performans
20%
Konaklama Deneyimi
40%
Ulaşım
15%
Rezervasyon Süreci
5%